пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

Інформація про нові цікаві українські видання:Книжки в жанрі фентезі.

 




    Фентезі — літературний жанр фантастичної літератури, дія якого відбувається у

вигаданому світі, де чудеса і вигадка нашого світу є реальністю. 

Ось декілька цікавих книжок цього жанру для підлітків. 


         Вінн Дж. Дев‘ять життів Крістофера Чанта. — Київ:Видавництво Старого Лева,

2019. — 360 с. 



Спершу Крістофер думав, що він звичайнісінький хлопчик, якому сняться незвичайні сни. Як тільки він заплющував очі, починалися дивовижні мандри в інші світи. Там у нього з’явилися справжні друзі: добродушний Такрой і дивна дівчинка, яка називає себе богинею Ашет, а ще дикий кіт Трогмортен. Що чекає на Крістофера у наступному сні, окрім цікавих та небезпечних пригод ціною в наступне життя? І що пов’язує його насправді з тими дивними снами та Крестомансі, якого називають найсильнішим чародієм усіх паралельних світів?
Чергова книжка із серії фантастичних романів відомої британської письменниці Діани Вінн Джонс.  


         Максимчук О. Світ у  вулкані. — Срібний і червоний. — Київ: Видавництво Старого

Лева, 2021. — 304 с. 


Марко і Сонька Бруми — звичайні третьокласники, які навіть не підозрюють, що незабаром у їхньому житті з’явиться великий білий птах. На його крилах вони помандрують у ней­мовірну пригоду. Близнюків чекає жерло прадавнього вулкана, загадкова країна Кремантура, зустріч з моторошними Сірими і великі таємниці минулого.
Це історія про великий двобій зі страшною Яммою — місцем, яке хоче знищити цей світ. Хто з персонажів виявиться зрадником? Хто загине? Хто виживе? Три різні пригоди сплітаються в одну-єдину історію боротьби Добра і Зла тривалістю в тисячоліття. І до останньої сторінки не відомо, хто переможе.
«Срібний і червоний» — перша книга із дилогії «Світ у вулкані».  



       Страуд Д. Бартімеус. — Київ:А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. — 408с.    




Ця феєрично-захоплива історія відбувається в сучасному Лондоні. Але не в тому, про який ми знаємо, а в Лондоні, контрольованому чарівниками, де чимало всіляких демонів — джинів, бісів, афритів та інших мастаків магічного світу... Щоб здійснити свій задум, Натаніель — юний учень чарівника — таємно викликає стародавнього (якому п’ять тисяч років!) зухвалого джина Бартімеуса. Перед джином стоїть нелегке завдання — викрасти у Саймона Лавлейса, досвідченого і безмежно жорстокого мага, всемогутній Амулет Самарканда. І ось Бартімеуса з Натаніелем закручує моторошний вир найприголомшливіших пригод...
Цей світовий бестселер уже встиг знайти мільйони відданих шанувальників серед читачів усіх вікових категорій.


     Толкін Дж. Р. Р.  Володар перснів. Частина перша. Братство Персня. — Київ: Астралябія, 2020. — 704 с. 



Величний твір Дж.Р.Р. Толкіна поєднує у собі героїчну романтику і наукову фантастику. Це захопливий пригодницький роман і, водночас, сповнена глибокої мудрості книга. Почергово то комічна й домашня, то епічна, а подекуди навіть страхітлива оповідь переходить через нескінченні зміни чудово описаних сцен і характерів. Основою цієї історії є боротьба за Перстень Влади, що випадково потрапив до рук гобіта Більбо Торбина. Саме цього Персня бракує Темному Володареві для того, щоби завоювати увесь світ. Тепер небезпечні пригоди випадають на долю Фродо Торбина, бо йому довірено цей Перстень. Він мусить залишити свій дім і вирушити у небезпечну мандрівку просторами Середзем’я аж до Судної Гори, що розташована в осерді володінь Темного Володаря. Саме там він має знищити Перстень і завадити втіленню лихого задуму.


          Томас Т.  Маламандер. — Київ: Видавництво Старого Лева, 2020. — 360 с. 



Хоча Герберту Лемону лише одинадцять років, він уже працює у столі знахідок готелю «Ґранд Наутілус». Одного разу перед ним постає особливе завдання: повернути не загублену річ — а дівчинку, яка вдерлася до його комірчини. Батьки Вайолет зникли дванадцять років тому, коли вона була ще немовлям. Герберт і Вайолет беруться відшукати хоч якісь зачіпки... що приводять їх до легенди про моторошного маламандера.
Чи дійсно міфічний і страшний маламандер повернувся до Морського Аду?..
«Маламандер» — перша книжка в серії «Легенди Морського Аду» британського дитячого письменника та ілюстратора Томаса Тейлора. Тож пригоди тільки починаються!
    

                    Дивіться далі. 

           



Немає коментарів:

Дописати коментар