середу, 21 квітня 2021 р.

Тбілісі — всесвітня столиця книги 2021 року.




            Щороку міжнародні асоціації на чолі з ЮНЕСКО обирають книжкову столицю світу. Рішенням консультативного комітету «Міжнародної книжкової столиці» на 2021 рік цей титул дістався столиці сонячної Грузії — Тбілісі. Офіційно святкування почнеться 23 квітня 2021 року, ( у Міжнародний день книги й авторського права.)



            Щороку місто, назване Книжковою столицею світу, зобов’язується сприяти популяризації книжок та читання і реалізовувати програму відповідних заходів протягом  одного року.



             Тбілісі стане 21-ою  Книжковою столицею, слідом за Куала-Лумпуром (2021) та Шарджею (2019). Консультативний комітет із призначення Всесвітньої столиці книги складається із представників ЮНЕСКО, Міжнародної асоціації видавців та Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій та установ.

              Грузинська програма буде обертатися навколо гасла «Отже,ваша наступна книга — це ...» і приділятиме особливий акцент новим технологіям та інноваціям як інструментам  залучити молодь до читання, а не тим, що відволікають увагу від книг. Також планується низка заходів для розвитку бібліотек і книжкових фестивалів для дітей, сучасний цифровий проект із гейміфікації книг та відбудова першого грузинського видавництва. Основна мета міста — популяризувати читання та збільшити доступність книг для читачів усіх соціальних рівнів.



                     Пропонуємо книжкову виставку-інформацію

                             «Тбілісі — культурна столиця Грузії». 


Немає коментарів:

Дописати коментар