пʼятницю, 23 квітня 2021 р.

Інформація про нові цікаві українські видання. Для малюків



 У світ виходить багато різних книжок. Як знайти книжку до вподоби?

Ми пропонуємо цикл нових книжок українських видань для дітей і підлітків. 

          

           Для найменших читачів пропонуємо серії розвиваючих книжок від українських авторів. 


            Серія книг «Дивіться, малюки...» з чудовими деталізованими ілюстраціями здобула багато схвальних відгуків серед батьків маленьких читачів віком 2+:

           

             Сонечко І. Дивіться, малюки: Що робить авто. — Харків: Ранок. Дитяча література, 2019. — 24 с.: іл. 



Тут стільки машин! Легкові, вантажівки, сучасні,ретро… А ще - крани, екскаватори, автобуси, сміттєвози, комбайни та багато-багато інших. Що вони тільки не виробляють: перетинають кордон, стоять у заторах, красуються в автосалоні… А є й спеціальні, такі що прибирають сніг, працюють у полі чи навіть допомагають зняти кішку з дерева!

У віці від 2-х до 6-ти років діти обожнюють спостерігати за довкіллям. А особливо їхню увагу привертають автомобілі. Часто малюкам навіть здається, що машини - живі істоти, які посміхаються, дивуються, сумують або вередують. Ця книга дозволить не тільки отримати технічні знання, ознайомившись із транспортними засобами та їхньою будовою, а й розвине естетичний та художній смаки. культуру мовлення, творчі здібності дитини.     


              Сонечко І. Дивіться, малюки: Що роблять кораблі. — Харків: Ранок. Дитяча література, 2019. — 24 с.: іл. 



Пасажирські та вантажні судна, катери, круїзні лайнери, вітрильники, підводні човни, криголами, військові кораблі, а ще: пором, барка, судно на повітряній подушці, катамаран і багато чого іншого. Ой, а хто це тут? Пірати! Вони хочуть викрасти скарб - пильнуйте за ними! «Що роблять кораблі» — це книга д ля дітей віком від 2-х до 6-ти років. Призначена вона не для читання, а, в першу чергу, для розглядання. Із книгою тренуватиметься увага малюка, розвиватиметься мовлення та цікавість до довкілля. Це чудова можливість творчо та корисно провести час із дитиною, дізнатися, із чого складається судно і що несе найбільшу загрозу мешканцям морів та океанів, упізнати видатних винахідників і стати свідками піратської битви. Ахой, пригоди!


               Сонечко І. Дивіться, малюки: Що роблять літаки. — Харків: Ранок. Дитяча література, 2019. — 24 с.:іл. 



Скільки літаків у небі! Пасажирські, вантажні, надлегкі, планери, винищувачі, гелікоптери… Сучасні та старовинні, спортивні та рятувальні, а з ними — дрони, летючі змії, повітряні кулі та найвигадливіші аероплани. Повітряний простір завантажений не менше за автостраду. І це без урахування пташиних маршрутів! Головний герой книги, літак на ім’я Шпак, запрошує всіх шанувальників літаків на екскурсію — відвідати ангар та музей авіації, пройти військову підготовку та побувати на авіаційному пікніку, покататися на водних лижах та навіть зібрати мед!


            «Мандрівки з Чарівним Атласом» — серія книжок для віку 6+, однак гортати її буде цікаво і дорослим :

      

              Гербіш Н. «Мандрівки з Чарівним Атласом: Париж». — Львів: Видавництво Старого Лева, 2019. — 64 с.: іл. 


Кажуть, що Париж — це завжди про любов (і круасани). Тож Лука й Терезка вирушать у свою третю мандрівку з Чарівним Атласом не самі, а прихопивши з собою закохану пару. Разом вони ласуватимуть традиційною французькою випічкою, розкриють таємниці Ейфелевої вежі й незбагненного Монмартру, прогуляються вздовж Сени, познайомляться з полотнами знаних імпресіоністів і побачать славетний Нотр-Дам. А ще вони довідаються, чому столицю Франції називають Містом Світла і чому до неї так сильно хочеться повертатися повсякчас.


              Гербіш Н. «Мандрівки з Чарівним Атласом: Венеція». — Львів: Видавництво Старого Лева, 2016. — 56 с.: іл. 



Одного вечора Лука й Терезка гортали в кабінеті свого дідуся-географа атлас, навіть не здогадуючись, що він – чарівний. Несподівано для самих себе діти опиняються у Венеції. Вони милуються гондолами та чудовою архітектурою міста, куштують місцеві страви та дізнаються про найцікавіші події в його історії завдяки їхньому новому знайомому – пану Валеріо. А головне – братові та сестрі під час цієї мандрівки вдається відкрити таємницю Чарівного Атласу.


               Гербіш Н «Мандрівки з Чарівним Атласом: Гринвіч». — Львів: Видавництво Старого Лева, 2018. — 72 с.: іл. 



Лука і Терезка знову вирушають у захопливу мандрівку з Чарівним Атласом. Вони опиняються у Гринвічі – передмісті Лондона. Там проходить нульовий меридіан, що ділить світ на Східну і Західну півкулі. Древня обсерваторія, знайомство з професором Чемберсом, багато цікавинок із життя моряків і розвитку географічної науки – усе це чекає на юних читачів у другій книжці трилогії Надійки Гербіш. 



              Дивіться далі. 


Немає коментарів:

Дописати коментар