пʼятницю, 14 січня 2022 р.

18 січня - День Вінні Пуха. (Мілн А. - 140 років від дня народження)

 


   Англійський письменник Алан Александер Мілн (18.01.1882 - 31.01.1956) народився в Лондоні. Після закінчення школи навчався в коледжі міста Кембриджа. Ще в дитинстві почав писати вірші, оповідання. Першим твором письменника була пародія на пригоди відомого детектива Шерлока Холмса. Потім - статті, п‘єси, казки, детективи, вірші для дітей.



          Всесвітньої слави здобула його повість-казка про Вінні-Пуха. Ведмежа Вінні-Пух, віслючок Іа-Іа, порося Рох, Кролик, Сова - герої казки Алана  Мілана.



           Ці іграшкові звірята жили в хлопчика Крістофера Робіна, єдиного сина письменника, для якого Алан Мілн і написав свою книжку. 



              Вочевидь, Вінні-Пух був особливою  іграшкою для Крістофера Робіна, ( ії подарували сину Мілна на перший день народження), тому він став основним персонажем твору, а також одним із найулюбленіших героїв  дітей усього світу. 



               Представляємо літературні цікавинки за темою. 




    


         Дата народження письменника,18 січня, для прихильників його творчості стала приводом відзначати день Вінні-Пуха. 



«Вінні-Пух» являє собою дві самостійні книги : «Вінні-Пух» і «Будинок у Ведмежому Покутті». Вони були переведені на 25 мов. Обидві книги виходять, здебільшого, під однією обкладинкою. 

       

         Алан Мілн усе своє життя відстоював думку: він не дитячий письменник, а його історії про Вінні Пуха - історії не для дітей, а про дітей, які живуть всередині кожного з нас. 

    


Немає коментарів:

Дописати коментар