вівторок, 4 січня 2022 р.

Джон Толкін (03.01.1892 - 02.09.1973)

 


  Джон Рональд Руел Толкін - англійський письменник і поет,перекладач, лінгвіст, філолог,професор, класик світової літератури ХХ ст. , один із фундаторів жанрового різновиду фантастики - високе фентезі. 




        Толкін писав різноманітні історії для своїх дітей, зокрема  «Листи від Різдвяного Діда». 



Толкін Дж. Р. Р. Листи Різдвяного Діда/ З малюнками Дж. Р. Р. Толкіна; за редакцією Бейлі Толкін; переклала з англійської Олега О‘Лір. - Львів: Видавництво « Астролябія»,2017.-160с. 

 

   

         Для дітей Джона Толкіна Різдвяний Дід був цікавий і важливий не лише завдяки подарункам, які він клав у їхні панчохи на Святвечір,- адже щороку він ще й надсилав їм листа, де описував і змальовував у картинках свій будинок,своїх друзів та події,веселі чи тривожні, що відбувалися на Північному Полюсі. 


   

        Перший лист надійшов 1920 року, коли Джонові,старшому з дітей, було три рочки; і понад два десятиліття , поки не виросли троє інших дітей - Майкл, Крістофер і Прісцілла,- такі листи приходили на кожне Різдво. 







           Часом конверти,припорошені снігом і зі штемпелями полярної пошти, знаходили в будинку наступного ранку після Дідового візиту; часом їх приносив листоноша. 



Немає коментарів:

Дописати коментар