понеділок, 15 лютого 2021 р.

20.02.— День вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам‘яті Героїв Небесної Сотні.

 



               Революція Гідності стала наймасштабнішим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. «Небесною Сотнею» називають загиблих учасників Революції Гідності. Вважають,що їхні душі потрапили до раю і з неба Сотня продовжує охороняти Україну. Герої Небесної Сотні — уособлення людської, громадської та національної відваги й самовідданості. Героями Небесної Сотні стали люди різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків України та з-за кордону.  



              Уперше Небесною Сотнею іх назвала поетеса Тетяна Домашенко у вірші «Небесна сотня воїнів майдану», який вона написала 21 лютого 2014 року.  Впродовж зими-весни 2014 року  щонайменше 30 вулиць  і  площ у різних населених пунктах України були названі на честь Героїв Небесної Сотні.   20-го листопада 2014 року Київська міська рада перейменувала відрізок вулиці Інститутської, де 20 лютого відбувалися розстріли учасників Майдану, на Алею Героїв Небесної Сотні. 

           Пам’ятний День Героїв Небесної Сотні відзначається 20 лютого. Його встановлено Указом Президента України «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні»11 лютого 2015 р. 

               У дні жалоби за загиблими на майдані Незалежності велелюддя. Приходять родинами, приводять малих дітей, аби вшанувати пам’ять героїв. Люди несуть квіти та лампадки.



               Хай палають свічки пам’яті про героїв Небесної Сотні, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю. 

                                              Герої не вмирають!


            Пропонуємо перегляд матеріалів «Алея Героїв Небесної Сотні».




Немає коментарів:

Дописати коментар