понеділок, 8 лютого 2021 р.

14 лютого — Міжнародний день дарування книжок.


                                Міжнародний день дарування книжок започаткувала американка  Еммі Бродмур, ідею якого підказав її маленький син,який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книг. Це одне з наймолодших свят в календарі, його святкують з 2012 року.    

                               Міжнародний день дарування книг — це добровільна ініціатива. Вона спрямована на підвищення інтересу і доступу до книги. Адже книга — один із найцінніших винаходів людства. Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона— постійний супутник, найкращий порадник в усіх життєвих ситуаціях і для малечі, і для школяра, і для зрілої, досвідченої людини. Книги ніколи не вийдуть з моди. Вони пережили телевізор, магнітофон, відмінно живуть поруч із ноутбуками, планшетами та смартфонами. 

                            До речі, книжки можна дарувати не тільки в цей день,а й в інші свята, дні народження і просто так. Книга — найкращий подарунок. 

  А чому, можна дізнатися в журналі:




              Нам також дарують книжки користувачі та гості бібліотеки.На постійно діючий книжковій виставці «Письменники — гості бібліотеки» можна побачити багато цікавих автографів.



        Читачі часто дарують пригодницькі книжки, класику, фантастику і фентезі.             

                                        Ми всім дуже вдячні!



      

            А ще в бібліотеці діє буккросинг. Приєднайтеся!










           В народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає». Тож, частіше заглядайте до скарбниці духовності — книг, з яких б‘є невичерпне джерело мудрості, і даруйте цю можливість іншим!


               

               


Немає коментарів:

Дописати коментар