неділю, 4 жовтня 2020 р.

Український День вчителя ( День працівників освіти чи День освітянина) — 4 жовтня (2020р.)

    


  Професія педагога — одна з найбільш складних і відповідальних, але разом з цим, і вдячних. Учитель вкладає всю душу в учнів і є провідником у світ нових знань. Нелегка праця викладача гідна великої поваги.

         Професійне свято вчителів поважають в усьому світі і кожній культурі. Світове професійне свято працівників сфери освіти затверджене у 1994 р. Всесвітньою організацією з питань освіти,науки,культури ЮНЕСКО  і відзначається щорічно 5 жовтня. Більше 100 країн відзначає це свято. Іноді відзначається  окремий національний День учителя, в основному, у вересні, жовтні чи листопаді.       



          В Україні Офіційна назва свята — День працівників освіти. Але в народі його знають просто  як  День вчителя.  Ця дата була заснована за часів  СРСР 29 вересня 1965 р. А на офіційному рівні почала відзначатися  з 1980 р. Пізніше в  незалежній Україні, на підтримку ініціативи працівників освіти було встановлено шанувати педагогів щорічно у першу неділю жовтня, згідно з Указом Президента України від від 11 вересня 1994 р. Крім України День учителя продовжують відзначати у першу неділю жовтня  і  в  інших пострадянських країнах: у Білорусі, Латвії, Казахстані.

                              До свята ми пропонуємо книжкову виставку 

                                        «Професія вічности: УЧИТЕЛЬ»  і 

тематичну поличку до ювілею книги талановитого педагога А.С.Макаренка  «Педагогічна поема»(85 років)




             День вчителя — свято, яке залишається з нами назавжди. 

             Зі святом вас, шановні працівники освіти!


Немає коментарів:

Дописати коментар