понеділок, 14 вересня 2020 р.

Загадки Агати Крісті ( 15.09. — 130 років від дня народження )

 


  Агата Крісті (Марія Кларисса Агата Міллєр) — англійська письменниця, майстриня і одна з найвідоміших у світі представниць детективного жанру, творець класичних персонажів детективної літератури —  Еркюля Пуаро та міс Марпл. 



               Письменниця спробували себе і в інших жанрах : відомий томік  віршів  і 6 великих романтичних творів під псевдонімом Мері Вестмекотт, історична драма про фараона Ехнатона,збірних кумедних історій з життя археологів тощо. Але все ж, широко відома і дуже популярна Агата Крісті саме за свої захоплюючі детективні твори. 


                За кількістю перекладів (понад 100 мовами світу) і сумарним накладом друкованих видань(понад 2 млрд примірників) книги Агати Крісті посідають третє місце в історії після Біблії та творів Вільяма Шекспіра. Крім того, драматургічним  творам  письменниці належить рекорд за найбільшим в історії числом театральних постановок. Багато її творів неодноразово екранізувалися.



                 Агата Крісті не боялася порушувати у своїх творах соціальну проблематику, жодного разу не зробила темою своїх романів злочини сексуального характеру, в її творах практично немає сцен насильства, калюж крові і брутальності. «Детектив був розповіддю з мораллю».— так вважала письменниця.


                  Рекомендуємо тематичну полицю «Загадки від Агати Крісті».



  





Немає коментарів:

Дописати коментар