пʼятницю, 4 листопада 2022 р.

Поличка "Історія українського алфавіту"

В бібліотеці оформлена поличка цікавої інформації "Історія українського алфавіту"



Разом з представленими книгами наші наймолодші читачі поринуть у цікавий світ української абетки, вивчать багато нових слів, віршів, скоромовок.


Тут також представлена "Роменова абетка" з Соловків.
Основу цієї незвичайної книжки склала абетка, яку в соловецьких таборах придумав і намалював для свого маленького сина Ромена відомий український письменник Григорій Епік, безвинно розстріляний у 1937 році.


Саме у перші дні листопада минають уже 85-роковини з того часу як у карельському урочищі Сандармох було розстріляно понад 1000 невинних людей, сотні громадських діячів - цвіт української нації. У розстрільних ямах Сандармоху знайшли останній притулок такі визначні діячі, як прем'єр-міністр УНР В.Чехівський, міністр УНР А.Крушельницький, письменники М.Вороний, М.Зеров, Г.Епік, В.Підмогильний, режисер Л.Курбас, відомі вчені С.Грушевський та С.Рудницький, інші діячі української державності та культури. 
Ми маємо вивчати та пам'ятати ці події та підтримувати  Збройні Сили України, щоб Сандармох, Буча, Ірпінь,Бородянка не повторилися по всій нашій країні.



Немає коментарів:

Дописати коментар