неділю, 29 травня 2022 р.

Захистимо наше майбутнє : до 1.06. та 4.06.

 


           Міжнародний день захисту дітей був встановлений в 1949 році ухвалою Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. В Україні відзначається згідно з Указом Президента з 1998 року щорічно.

        Порушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не вказати на  те, що є діти, у яких немає сьогодення - це діти, що перебувають у зоні воєнних конфліктів. Для того, щоб громадськість не забувала про те, що під час війни гинуть не тільки солдати, мирне населення, а й діти, у 1982 році Надзвичайною спеціальною сесією Генеральної Асамблеї ООН був проголошений Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії, а саме - 4 червня. 

             Питання захисту дітей - жертв агресії сьогодні стало актуальним і болючим питанням  для України. У зонах бойових дій на території нашої країни діти перебувають під обстрілами, гинуть, стають біженцями. 

              Міжнародний день безневинних дітей - це своєрідний протест проти насильства, міжнародного тероризму і війни. Це  нагадування дорослим про їхні невиправні помилки, жертвами яких стають невинні діти. Це благання отямитися, зупинити конфлікти та не ламати життя дітям! Діти повинні жити в мирі!    

             Про безпеку дітей, про їх захист від усяких несподіванок треба піклуватися постійно. Діти - наше майбутнє, майбутнє нашої країни.


             Пропонуємо цікаві і корисні матеріали преси для дорослих, підлітків та малечі за темою

"Вчимося жити у безпеці".









Немає коментарів:

Дописати коментар