пʼятницю, 22 квітня 2022 р.

До Всесвітнього дня книги і авторського права — 23.04.

 

 24 квітня — Всесвітній день книги і авторського права. Нині  цей  День  святкують   майже у  200 країнах світу.   У свята існує традиція —  щорічно, починаючи з 2001 року, в  цей  день називається місто, якому присвоєно звання  Світової  столиці  книги (присуджується на 1 рік).  В цьому році — це Гвадалахара (Мексика).

                                    Книга — одне з найбільших чудес, створених людиною. 

Книги відкривають світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. 

                                     

                                     Дещо цікаве з історії книг:






                                   Серед безліч видань, кожен обирає собі книжку до смаку. Хтось захоплюється фентезі, хтось пригодами, детективами та ін. 

               

                                    Пропонуємо дітям популярну серію книжок американської письменниці Меган МакДональд про кумедну дівчинку на ім‘я Джуді Муді, у якої частенько змінюється настрій. Він буває хороший, поганий, передшкільний, шкільний — який завгодно. А ще у неї є молодший братик Стінк, найкращий друг Рокі та «заклятий» друг Френк Перл. Вони потрапляють у різноманітні пригоди, вчаться тішитись маленьким і великим радощам. А головне — вони неодмінно подарують усім читачам усмішку!




                                    Веселі історії про пригоди дівчинки Джуді Муді — найвідоміші книги,автором яких є американська дитяча письменниця, бібліотекар Меган Макдональд. 



                                     Народилася письменниця  28 лютого 1959 року  у

Піттсбурзі (Пенсільванія, США). Була наймолодшою з  п‘яти сестер, які  і надихали її на написання книг. У 1981 році закінчила Оберлінський коледж. Навчалася в Університеті Піттсбурга, який закінчила в 1985 році. Працювала 

бібліотекарем у бібліотеці Карнегі у Піттсбурзі, Громадській бібліотеці Міннеаполіса, Меморіальній бібліотеці Адамса. Згодом присвятила себе письменництву. 

                                     Її перша книжка була відзначена двома книжковими преміями (1991 р.). Одружена з Річардом Гейнзом. Живе у Себастополі (Каліфорнія). 

                                     Крім книжок про Джуді Муді (вже більше 20- ти), Меган написала кілька книг з кольоровими ілюстраціями для наймолодших читачів. 




                                      А ми для найменших читачів пропонуємо збірку

 з чудовими кольоровими ілюстраціями

«Казки письменників України».









Немає коментарів:

Дописати коментар