суботу, 9 грудня 2023 р.

До Національного тижня читання - 2023 (04.12 - 10.12.)

 


     В Україні стартував третій за рахунком Національний тиждень читання. Він об'єднує між собою читачів, видавців, письменників, книгарів зі всієї країни та покликаний розвивати культуру читання серед українців. 

      Ініціював проведення Національного тижня читання Український інститут книги. В цьому році Тиждень проходить з 4-го по 10-е грудня під гаслом “Бути своїми”. Інститут закликає людей купувати книжки на подарунки, поширювати інформацію про свої улюблені літературні твори і ділитися враженнями від прочитаного  Адже читатання книг стимулює розумову діяльність людини,покращаж пам'ять і підвищує творчий потенціал. Читання допомагає розширити словниковий запас і підвищити інтелектуальний рівень. 

       Центральною постаттю Національного тижня читання - 2023 обраний один з провідних письменників української літератури Микола Хвильовий, якому 13-го грудня виповнюється 130 років від дня його народження. 

       Наша бібліотека із задоволенням приєдналася до Національного тижня читання. Бібліотекарями було оформлено ювілейну книжкову виставку, присвячену Миколі Хвильовому 

“... люблю безумно Україну”



        З читачами проводили голосні читання, знайомили з книжками. 







         А наймолодші читачі ще й із задоволенням робили різні поробки до зимових свят. 










Немає коментарів:

Дописати коментар