понеділок, 11 вересня 2023 р.

Презентація книги "Березова Рудка.Історія кохання Великого Кобзаря"


7 вересня у бібліотеці ім.Наталі Забіли для дітей відбулася зустріч із Володимиром  Петровським, українським громадським діячем, керівником Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", і його дружиною Світланою Петровською, істориком, археологом, екскурсоводом.  Присутнім у читальній залі бібліотеки  подружжя  презентувало книгу "Березова Рудка. Історія кохання Великого Кобзаря".


 Історія кохання Великого Кобзаря", в електронному вигляді
У ній йдеться про кохання Тараса Шевченка до Ганни Закревської, дружини найбагатшого поміщика з Полтавщини Платона Закревського, власника села Березова Рудка. За словами авторів видання, Тарас Григорович періодично навідувався  в цю місцевість упродовж 1843-1846рр.


 



На згадку про Ганну, Тарас Шевченко все життя зберігав квітку, яка прикрашала сукню коханої жінки. Також він написав її портрет і присвятив їй декілька поетичних творів.



 Подружжя Петровських подарували бібліотеці кольорове видання "Сковорода і Ми"- це збірка статей 40 авторів, присвячених Григорію Сковороді
 та осмисленню його ідейного спадку.
Серед творчих доробків авторів  -  стаття Світлани і Володимира Петровських: "Той, чия совість, як чистий кришталь. Коврайський період Григорія Сковороди".




Автори видання пообіцяли, що подібні зустрічі у бібліотеці стануть традиційними.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар