середа, 23 серпня 2023 р.

Бібліотека на дитячому майданчику - 23.08.2023

Бібліотека на дитячому майданчику - 23.08.2023.
( в рамках Пізнавально-розвиваючої програми "Малюк в бібліотеці").

Сьогоднішня зустріч  із дітьми  і їхніми рідними була присвячена  Дню Державного Прапора України, який відзначається  23 серпня.

 
Це  свято було встановлене на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України, згідно з указом Президента від 23.08.2004.
Після початку російської агресії синьо-жовтий прапор став символом боротьби та спротиву українського народу проти поневолювачів, яке триває тисячоліттями.
Відтак, на дитячому майданчику спільно з присутніми, бібліотекарі обговорювали символи України - Державний прапор, Державний герб і Державний гімн. Ці символи на законодавчому рівні закріплені в Конституції - основному державному документі нашої країни.
Бібліотекарі підготували дітлахам низку загадок, відгадками яких були національні символи.


 Спільно з дітьми  читали вірші української поетеси Ганни Чубач: "А живу я в Україні", "Прапор", Тризуб", прозовий твір казкарки  Зірки Мензатюк "Український прапор", співали Гімн України й українську народну  пісню "Ой у лузі червона калина...". 
Потім провели вікторину "Що ми знаємо про українців", на запитання якої діти відповідали, що українці -  це найспівучіша нація у світі, яка склала тисячі народних пісень, що національними  українськими стравами є борщ,  сало, вареники, узвар, а найголовніше, що  всіх нас об'єднує єдине бажання -  перемогти у російсько-українській війні, яка зараз  триває.




Під час спілкування на майданчику діти виготовили з паперу  національні  віночки, які мають певні символи: троянда -  кохання, мальва -краса, калина - краса та дівоча врода.




Підсумовуючи зустріч, бібліотекарі нагадали присутнім про те, що завтра, 24 серпня,  відзначатимуть 
День  Незалежності України.


Немає коментарів:

Дописати коментар