пʼятницю, 5 серпня 2022 р.

Перемога буде!

Щороку 29 серпня в нашій країні відзначається День пам'яті захисників  України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року.

Символікою цього дня є квітка соняшника, адже у серпні 2014року на полях, саме із цією рослиною, полягло багато українських воїнів. 

Тож, вшановуючи пам'ять загиблих захисників у теперішній  російсько-українській війні, ми оновили Куточок "Вічна пам'ять землякам-голосіївцям"

Україна сьогодні переживає найбільше випробування в своїй новітній історії - чорним крилом накриває загарбницьке російське нашестя  українські домівки.  У цій війні ми вже маємо тисячі поранених  і загиблих мужніх оборонців.
Та Перемога буде!
 Так названо і виставку 

 При оформленні ми використали плакати для бійців АТО "Воїни України", вірш "Реквієм" Д.Лазуткіна.  Згадався й  вірш Василя Симоненка "На цвинтарі розстріляних ілюзій", де автор пише про Биківнянський лісовий масив - найбільше в Україні місце масових поховань жертв комуністично-більшовицьких репресій. Вірш, написаний поетом шістдесят років тому, не втрачає актуальності й донині. Спадкоємці тих мерзенних російсько-більшовицьких потвор знову гвалтують, мародерять, вбивають.
 Тому ворога потрібно знищити   остаточно, загиблих оплакати, міста та села відбудувати. 
Іншого вибору в нас немає.

А перемогу будемо відзначати, згадуючи тих, 

хто поклав своє життя за Україну.


Немає коментарів:

Дописати коментар